TEOG ZOR BİR SINAV MI ?

     
   TEOG Sınav Sistemi, daha önceki liseye giriş sınavlarından (OKS, SBS) farklı bir yapıya sahiptir. Orta Öğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), 8.sınıfın sonunda yapılan ve tüm 6,7 ve 8.sınıf konularını içeren bir sınavdı. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 6,7 ve 8.sınıfın sonunda yapılan ve o senelerin konularını içeren bir sınavdı. Kısacası hem OKS hem de SBS sene sonlarında yapılan ve tüm seneyi kapsayan sınavlardı. TEOG ise bunlardan farklı olarak yıl içinde yapılan ve okul sınavı niteliği taşıyan Türkiye geneli bir sınavdır.

     TEOG’un yıl içinde yapılıyor olması ve sadece o sınava kadar olan konuları içeriyor olması öğrenciler için bir  avantaj olarak görülebilir. Ancak sınavda çıkacak olan konuların az olması sınavda o konulardan daha detaylı ve zor soru çıkmasına sebep olabilir. Buna rağmen MEB, bu güne kadar TEOG sınavlarında öğrencilerin zorlanacağı soru sayısını az sayıda tuttu. 


     Ayrıca öğrencilerin TEOG sınavlarına kendi sınıf ve sıralarında, kendi arkadaşlarıyla giriyor olmaları onların sınav stresini azaltan bir faktör olarak görülebilir. Bu nedenlerle öğrenciler için TEOG sınav sistemi, önceki liseye giriş sınavlarından bir nebze daha kolay olarak düşünülebilir. 

1 yorum:

  1. Ali bey makaleleriniz çok güzel,yenilerini okumayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

    YanıtlaSil