TEOG SINAV SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER





1. Okul Derslerini Dikkatli Dinleyin!


 Dershanelerin kapanması, öğrencilerin anlamadıkları konuları bir daha dinleme ve anlama şansını azalttı. Öğrencilerin ya okul tarafından ayarlanan etüt programlarına ya da özel öğretmen takviyesine ihtiyaç duymadan bir konuyu öğrenmeleri gerçekten zor bir hal aldı. Bu imkanı her ailenin çocuğuna sağlaması kolay olmadığı için öğrenciler dersleri daha dikkatli dinlemeli ve anlamadıklarını öğretmenlerine çekinmeden sormaları gerekmektedir.

2. Disiplinli Çalışın!


     Fark ettiyseniz çok çalışmanızı değil disiplinli çalışmanızı öneriyoruz. Peki disiplinli çalışmak ne demek? Görevinizin bilincinde olup bir program eşliğinde o görevi yerine getirmek için çalışmak demek. Hiçbir başarıya planlı ve disiplinli çalışmadan ulaşılamaz.
 Sınava hazırlık sürecinde programlı ders çalışmayı temel ihtiyaçlarınızdan biri olarak görürseniz zorluk çekmezsiniz. Örneğin gün içinde üç öğün yemek yemek, arkadaşlarınızla vakit geçirmek, televizyon izlemek sizin temel ihtiyaçlarınız ise ders çalışmak da aynı şekilde temel ihtiyaçlarınızdan biri olmalı. 
 Her gün size ne kadar çalışmanın yeterli olacağını düşünüyorsanız o kadar çalışın. Ancak günde ne kadar çalışmanız gerektiğine siz karar veremezsiniz, bu aşamada öğretmenlerinizden kesinlikle yardım alın. Fazla çalışmak, hem sizin performansınızı düşürecek hem de bir noktada sıkılmanıza ve pes etme aşamasına gelmenize neden olacaktır. Eğer disiplinli bir şekilde çalışırsanız ekstra çaba sarf etmeden istediğiniz hedefe ulaşabilirsiniz.

3. Bilmediğiniz Konulara Ağırlık Verin!

    Disiplinli çalışmak tamam! Ancak doğru çalışmadan disiplinli çalışmak bir işe yaramaz. Disiplinli çalışıyorsunuz ama istediğiniz net sayısına ulaşamadınız. Bunun en büyük nedeni sürekli iyi bildiğiniz konulara çalışmaktır. Öğrenciler, test çözerken doğru yaptıkları soru sayısını önemser ve bu onların moral bulmasını sağlar. Ancak doğru sayılarının düşeceğini düşündükleri için iyi bilmedikleri konudan soru çözmeye sıcak bakmazlar.
  Başarı hedefleyen öğrencilerin bütün konular ile alakalı soruları korkmadan çözmeleri ve yapamadıkları soruları kesinlikle öğretmenlerine sormaları gerekmektedir. Çünkü yanlış yaptıkları soruları öğretmenlerine sormazlarsa çözdükleri testlerin bir anlamı kalmaz.

4.Panik Yapmayın!


  Panik ve heyecan, sınava hazırlanan öğrencilerin yaşadığı sorunlardan en tehlikelileri. Elbette ortaya konulan emeğin karşılığını almak isteyen öğrencilerin heyecanlanması gayet normal bir durum. Ancak heyecanını kontrol edemeyenlerin sınav performansı maalesef istedikleri gibi gerçekleşmiyor. Sınav sırasında öğrencilerin çoğu yaşadıkları büyük heyecandan dolayı bildikleri soruları yapamaz hale geliyorlar. Bu nedenle öğrencilerin hem sınava hazırlık sürecinde hem de sınav esnasında panik yapmadan çalışmalarının karşılığını alacaklarını bilerek motive olmaları gerekmektedir.









5.Kendinize Güvenin!

   Eğer sınava elinizden geleni yaparak çalıştığınızı düşünüyorsanız kendinize güvenin. Çünkü siz artık her soruyu yapabilecek bilgi birikimine ve konu hakimiyetine sahipsiniz. Sınav esnasında yapamadığınız bir soruyla karşılaşabilirsiniz, bu durumda panik yapmadan diğer soruya geçin. ‘Eğer ben bu soruyu yapamadıysam hiç kimse yapamamıştır.’ görüşüne sahip olun ve kafanızı o soruya takmayın, sınavınıza devam edin. Süreniz artarsa döner, o soruyla uğraşmaya devam edersiniz. Bu özgüvene sahip olduktan sonra SİZ SORULARDAN DEĞİL, SORULAR SİZDEN KORKSUN!
     Herkese sınava hazırlık sürecinde başarılar dilerim, iyi çalışmalar!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder