TEOG NEDİR?


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) 2013 yılından itibaren 8.sınıf öğrencilerine uygulanan liseye geçiş sınavına verilen addır.


TEOG sistemine göre Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi,  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden dönem içi  yapılan üç sınavdan ikincisi ortak olarak Türkiye genelinde gerçekleştirilir. Eğer bu derslerden dönem boyunca iki yazılı yapılıyor ise birincisi Türkiye geneli yapılır. Kısacası öğrenciler belirtilen derslerden birinci ve ikinci dönem TEOG sınavına girerler. Bu sınavlara öğrenciler kendi sınıf ve sıralarında girerler, ancak sınav görevlisi olarak atanan öğretmen başka okuldandır.
Bu sistemde öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen tarihlerde iki oturum şeklinde sınava girerler. Birinci gün Türkçe, Matematik, Din ve Ahlak Bilgisi sınavlarına giren öğrenciler ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil sınavlarına girerler. Her dersten öğrencilere 20’şer soru sorulur ve 40 dakika süre verilir. Yanlış soru doğru soruyu GÖTÜRMEZ ve böylece öğrenciler her soruyu korkmadan işaretleyebilirler.

     2015/2016 eğitim ve öğretim yılında birinci dönem TEOG sınavları 26-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

 İkinci dönem TEOG sınavlarının tarihi ise 29-30 Nisan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder